Första Advent

Första advent.

När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
då gläds vi åter alla att fira få advent.


Kan inte förstå att det redan är första advent. Tiden går så fruktansvärt snabbt och dagarna flyger förbi. Nedräkningen till jul är nu igång och julhysterin början smått att ta fart. Snart springer vi runt på stadens gator och försöker febrilt att få tag i den sista julklappen innan affärerna stänger. Julen har allt sin charm!

Äntligen spenderades några timmar på standen med min sköna! Solens strålar värmde gott och känslan av vågorna som svalkade i sommar(vinter)hettan var underbar! Att se juldekorationer och julpynt fylla gatorna här i Florida är fortfarande svårt att vänja sig vid. jag förknippar julen med snö men att istället ha möjlighet att ligga på stranden är ju inte helt fel! Lite variation är alltid bra! Snart är jag tillbaka i mörkret igen men förhoppningsvis så fylls gatorna i NY av vitt puder och då åker vantar och mössan på! Låter inte helt fel det heller.




Jessica - thinking of you

Idag har vi varit här i hundratio dagar. För ett år sedan satt vi och dagdrömde om vart vi skulle hamna, vad som skulle hända och vilka vi skulle träffa. Idag har vi levt hundratio dagar av vår dröm & njuter av allt som äventyret medför. Vi tänker på er och längtar efter er. Men framförallt hoppas vi att ni mår helt underbart bra hemma i vinterkylan. Jessica & Louise

Delicious booties, Bootylicious!

Man kan inte riktigt placera alla amerikanare i samma fack när det gäller hälsa. Morgonen bestod av "bootcamp" vilket jag kan tala om för dig var väldans jobbigt! Med vår alldeles egna gyminstruktör Debbie, som även är Louises värdmamma, kämpade jag, Louise och Kristen, oss igenom ett svettigt träningspass. Sedan tog vi en liten joggingrunda här i området och när vi kom hem var jag och Louise så laddade att vi bestämde oss för att ta en långpromenad. Solen tittade fram med jämna mellanrum och innan vi gick ut smorde vi in oss i sololja i förhåppning på lite färg. Pratglada som vi är var den två timmar långa promenaden redan över. Att känna att man har någon att prata med allt om är någonting man tar alldeles förgivet. Månader i staterna har bevisat att öppna sitt hjärta till fullo för någon är inte det lättaste. Så att få prata om de allra innersta känslorna kändes underbart skönt! Thanks L.!

Jessica -från andra sidan atlanten


Blå himmel, palmer och julmusik!

Ja, just nu befinner jag mig i paradiset West Palm Beach. Även om temperaturen är något lägre så har dagen varit super. Igår var det thanksgiving och en väldans massa mat stod på bordet. Potatismos, sötpotatis, en sorts potatisgratäng, svenska köttbullar, lingonsylt, brunsås, sparrisgratäng, cranberry sylt, Stuffing, och en väldans massa turkey! Efter det var det dessert som gällde, pumpkin pie, chocolate cake, blåbärspaj, cerry pie, äppelpaj, "choklad toppar", biscuits, tiramisu, glass och gud vet allt! Alldeles för mycket men supergott var det!





Idag ställdes klockan på 3.30. 4.00 satt vi i bilen påväg till The Gardens Mall. Black Friday är vad det kallas och rea och rabatter fanns i varenda butik! Kan säga att det blev en hel del shopping! Men det är ju snart jul!!<3 





Avslutar med denna fina bild på mig och min pojkvän! (NÄSTAN) Han måste ha varit modell och en sak som är säkert, alla tjejer sprang in i denna affär kan jag lova! =)

Jessica


fortsättning.. Boston

Lördagen bestod av 4 college besök. Northestern, Boston college, boston university och Harvard. (harvard var dock bara för att se skolan och är inte en aktuell skola;))

Att få se skolorna och rummen och även se en fotbollsmatch gjorde att drömmen om att stanna i Amerika för college blev allt större! Jag vill så gärna spela fotboll här!

Ikväll var det fotbolls bankett! Middag, presentationer, avtackning, bilder, filmer och allt vad det heter hann vi med. jag kan inte förstå att fotbollen är över=( jag saknar laget så otroligt mycket! Vi hade så himla kul tillsammans och nu är det hela slut! Fick jättefina gåvor och massa fina ord som värmde! GOSHEN VARSITY SOCCER 2009! <3

Jessica


I Love Boston!

Vilken stad! Helgen spenderades i storstaden Boston! Och staden har verkligen allt! Studenter överallt, shopping, höghus, parker, vanliga hus ja staden bjuder påallt!

När vi väl kom fram till vårat hotell i fredags var vi så hungriga alla vi slängde in väskorna på rummet och sprang sedan ner till en irländsk bar och tog varsin sallad, Mycket god mat och lugnt och skönt.. tills ett gäng gubbar kom in. Dom skrattade och pratade (skrek) vilt och neställde in öl efter öl. Mätta och belåtna bestämde vi oss för att dagen skulle spenderas i alla dessa shoppingbutiker!

Skriver mer i eftermiddag!

Nu: SKOLA!

Jessica

Destination Boston!

Nu är det en snabbdusch som gäller sen bär det av till BOSTON! =) Helgen kommer att bestå av college besök, shoppong och annat roligt! Förhoppningsvbis får jag samma känsla som alla andra har om Boston! det är ju trots allt stundentstaden nummer ett!

Jessica

Congratulations!

FARSDAG idag! Grattis pappsen! =)


Sista helgen innan jag lämnade Sverige för mitt år här i staterna! <3


NU: GODNATTT

Jessica

Try out!

Förmiddagen eller ja, 11.30-14.00 spederades i New jersey där det höll try outs för ett travel team. Idag var det dock u16 vilket är det lag som Brooke satsar på men eftersom att jag missade förra veckan u19 träning så fick det bli try out för mig med idag! Det var en varierad träning som innehöll många moment och högt tempo! Definitivt bättre än jag trodde! Och dom var bara 16 år! Coach Phill var kanon och ville att jag även skulle gästspela i hans andra lag. Vi får väl se! =)

Nu väntar jag på att Mike ska komma. Ikväll blir det Philadelphia Eagles Vs. Dallas Cowboys. Always football in that guys head! ;) jaja.. får väl se vad jag hittar på undertiden, haha. 

Jessica
 

Fredag!

Jag sitter här hemma i lugn och ro och skickar mail till alla möjliga personer för att tacka för deras tid (college besök) och även till andra tränare för att se om dom har tid att träffa mig. Idag ringde även en viktig person och sa att ett college är intresserad av mig och jag hoppade i taket av glädje när Kris berättade om samtalet!! Laget behöver en forward till nästa säsong och jag finns med på listan!

Nu är det snart läggdags så jag ska upp tidigt imorn! SAT testen.. BUHUUU =(



It's a party in the USA! -

Jessica


Trip till LI

Trick or treat och senare en liten halloweenfest var det som lördagkvällen bjöd på! Dock var nog den roligaste delen när vi alla fem tjejorna kom hem till Rylie efter festen. Skratt, pizza, bilder och allt vad man kan tänka sig! =)

Igår bestämde jag och kris oss för att åka till Long Island eftersom att jag hade ledigt från skolan idag. Så vid fem tiden begav sig Kris och jag till hennes bror som bor med sin familj i ett fint litet hus på long island. Idag besökte vi två college i på jakt efter min framtida karriär.. CW Post och Dowling! Började med att vi steg innaför dörrarna till Post's idrottsdel.. Simbassänger, gym, hallar för alla möjliga olika sorters sporter och kom slutligen fram till kontoret där vi hopppades att få träffa damernas tränare.. Tyvärr var han inte tillgänglig utan tränaren för killarnas fotbollslag tog emot oss.. -Andreas Lindberg.. -ääm Jessica Jingblad. Hörde direkt att han var skåning! Vi hade ett litet snack på svenska innan kris blev avundsjukt och ville höra vad vi sa ;) Han hjälpte oss väldigt mycket och lovade att kontaka några personer för att underlätta vårt sökande.. han gav oss nummer och berättade för oss att CW Post har 6 tjejer från sverige med i laget! I guess they like swedes!

College number 2, Dowling var inte riktigt lika förtjusande.. dock hade dom deras anläggnign cirka 25 min från skolan och accckkkk såå fin den var! Ganska nybyggd skulle jag tro och en konstgräsplan att drömma om! Synd dock att skolan inte var mer intressant!

Nästa college besök kommer att ske näst, nästa helg den 13-14 någonstans där.. Då är det Boston som gäller! Yeeeay!!

Nu är det läggdags! Godnatt!

RSS 2.0