January 30, 2010

Nu är det snart februari och våren närmar sig sakta men säkert. Dock sjönk temperaturen i helgen ganska många grader så skulle inte bli allt förvånad om jag vaknar upp en morgon och tittar ut över ett vitt vinterland. Vi får väl se.

Senaste veckan var det en himla massa att göra. Prov, plugg, möten, träningar, trip till Long Island med mera. Detvar ju som sagt mid-terms denna vecka vilket betyder stort prov som täcker hela kursen i varje ämne. Kändes dock helt okej så jag hoppas att mina kunskaper räckte till! =)

I torsdags var jag tvungen att ta bussen hem efter förmiddagens prov och som tur var hade jag en tjej, även brookes kompis, som sällskap. Ungefär två minuter från vår gata vardet dags at svänga höger. Men icke sa nicke. kvinnan svänger vänster in mot town igen! Och innan detta har vi kört runt en himla massa omvägar för att släppa av andra ungar.. Hannah berättade att en gång när hon var tvungen att ta bussen hem tog det 45 minuter innan kvinnan stannade utanför hennes hus. Och i vanliga fall så kanske det tar 20 minuter på bussen! I varje fall, efter 30 minuter stirrade vi ut genom fönstret för att försöka lista ut vart vi befann oss men varken jag eller hannah hade någon som alls idé vart vi var. Helt plötsligt kör vi förbi en skylt där det stod Welcome to Warwick! Vi tittade på varandra och brast ut i skratt. Vi var långt ifrån hemma så vi packade upp det vi hade i våra väskor, en banan, vattten, sportdryck, wheat thins, och hade en liten picknick i bussen! ;) haha.. Efter en timmes bussfärd och en väldans massa skratt var vi entligen hemma igen!

I tisdags efter mitt förmiddagsprov kom kris och hämtade upp mig och vi begav oss som tidigare nämt till long Island. Där mötte vi först upp kris bror, Steve för en snabb lunch. Vi pratade om lite olika strategier för mötet men tränaren för Hostra och Steve bestämde sig för att följa med oss eftersom att han vet mycket om saken. Så tillsammans styrde vi bilen mot Hofstra och mitt första möte med en möjlig framtida coach. Vi pratade alla på bra medan Simon, tränaren visade oss runt på campus. Gillade verkligen skolan enormt mycket och fotbollen dör lockar något så oehört! Simon gillade det han sett av mig och tyckte att min spelstil skulle fungera jätte bra i hans lag men att min form behövdes stärkas och förbättras för att kunna spela div.1! Men visst är jag villig att jobba på detta vilket jag även sa till Simon. Så inom de närmaste månaderna kommer han att se mer av mig i olika matcher och cuper och förhoppningsvis kan jag få ytterligare besked och min framtid.

Nu är det läggdags som gäller. Stannade uppe sent igår och sov hos Rylie efter en mycket intressant kväll. hade i varje fall roligt men har varit trött idag. Imorgon är det träning som gäller klockan 1pm och sen får vi se om det blir bio eller inte. Är jätte sugen på att se "When in rome"! Well see..

Natti Natti
48 days, 23 hours, 5 minutes and 41 seconds 

Jessica - Längtar


Midterms tomorrow

My god vad en förkyldning kan påverka ens humör! Hela helgen har jag känt mig hängig, med halsont, huvudvärk, snuva och alllt vad det heter. Känner mig lite bättre nu och ska hälla i mig ännu mer vatten innan jag somnar..

Imorgon är det uppstgning klockan 6am för jag har nämligen ett stort prov imorgon i engelska. hela veckan består av endast test och eftersom att jag har tre helårs klasser så har jag tre prov jag måste gå in för. 7.30-9.30, tisdag, onsdag och torsdag. Engelska, historia och spanska.. Det är prov på allt vi har gjort hittills i kursen. Puuuuh säger jag bara. Får väl se hur det går. Är inte direkt jätte sugen på att gå upp imorgon men det som lockar mig är att jag ska till Long Island igen direkt efter provet för att träffa tränaren för Hofstra university! yeyeyey! =)

Har pratat en hel del med tränaren och han ville att jag skulle komma dit så att han fick träffa mig personligen och sedan visa mig runt på campus och tala om framtiden. jag hoppas verkligen att det går bra. Nervös men jätte spänd är vad jag kan beskriva mina känslor som just nu. men det förstås, EFTER PROVET...

Åter till engelska böckerna och den amerikanska historiens författare som har påverkat landet och dess litteratur. Awesome!

Jessica -


Ojojoj, vilken hemresa!

Borjade med att limousinen lamnade oss pa fel terminal. Vi skulle flyga fran Brisbane till Sydney, alltsa inom landet men han slappte av oss pa den internationella delen. Sa snabbt som tusan hoppade vi in i en taxi, var tvugna att ha en stor bil da vi hade ett antal resvaskor med oss! Nar vi kom fram till in-checkningen sa borjade tjatet om vara plaster igen som var utspridda over planet. Vi lyckades dock fa platser tillsammans pa planet mellan sydney och LA sa det var bra! Val framme i Sydney hade vi ont om tid och nast intill sprang fran ena anden av flygplatsen till den andra. Och vi var tvugna att ga igenom tullen. Men vi hade inte fyllt i nagra papper sa vi var tvugna att ta tid till det.. men vi lyckades hinna med bussen som tog oss till ratt terminal och hann aven med planet. Nar vi kom fram till LAX var vi tvugna att ga igenom ytterligare en tull. Och gissa vad? Vi hade med oss fel papper och fel visum sa dom vagrade att slappa in mig i landet! "Jag antar att jag far traffa mamma och pappa ikvall", var tankarna i mitt huvud! ;) Vi hade 1,5 timme till nasta flyg gick.. Jag fick folja med nagra gubbar och fick sitta ned och vanta tills en tant kunde ta emot mig. Hon var dock jatte trevlig och loste allt, och jag fick ett papper som sager att jag far stanna i landet 30, och inom dessa 30 dagar maste jag skicka in dom riktiga papprena sa att jag far stanna mitt utbytesstudent ar ut. Nar jag satt jag vantade kom kris springande, nastan i varje fall. "Jess, you wont believe it. Your bag didn't make the flight." Min vaska var kvar i Australien!! Sa utan min vaska, da den antagligen var tvungen att ga igenom extra kontroll pa grund av min kriminella svenska bakgrund... Well man skulle kunna tro det, akte vi hem till Goshen. Val hemma gick jag och la mig vid 10 tiden och blev vackt klockan 12. 14 timmars somn ar inte daligt. ;)

Jag kommer att lagga in bilderna fran resan nar min vaska med min data val kommer! Forhoppningsvis imorgon!

Jessica - memories for life


Bye Bye landet har nere..

Nu ar det endast nagra ynka timmar kvar tills planet som tar oss hem till New York lyfter. Imorgon klockn 5am lamnar vi detta underbara paradis for att atervanda till det kalla igen. Men visst kanns det lite skont att komma hem igen men jag hade garna velat stanna nagra dagar eller veckor till. Nu ska jag nog ta och ga och lagga mig.. Hade egentligen tankt att jag skulle stanna uppe ganska lange for att kunna sova pa planet och komma in i NY tid igen. Vi far val se hur det gar. Just nu ar jag sa trott att jag skulle kunna somna har framfor datorn.

Ikvall, efter en gigantisk middag med lam, kanguru, couscous sallad och wokade gronsaker var det dags for en gammal favorit.. The Hot Chick. Kommer ihag alla ganger jag var hemma hos Denise och vi satte sa vara favorit filmer...hot chick, snygg sexig singel och how to loose a guy in ten days. Haha, fina minnen. :)

Nu ska jag ta och kontrollera att jag har fatt med allt i packningen och inte glommer nagot kvar. Kan nog vara ett litet problem att fa hem det igen.

God Natt

Jessica

Surfer Girl!

Igar morse steg vi upp runt 7 da det var Kris fodelsedag. Efter frukost pa sangen med ljuvlig sang i bakgrunden tog vi bilen till the main beach dar vi gjorde oss i ordning for en 2 timmars surfing lektion! Med otroligt good looking instruktorer larde vi oss grunderna och jag stod faktisk upp ett bra antal ganger!! Det var dock svarare att styra bradan men jag var super nojd over att sjalv paddla och fanga vagor! Det var inte bamse vagor men perfekta for oss nyborjare! Det var i varje fall en grym upplevelse som jag alla ganger vill gora igen!

Vi kom nyss hem fran en heldag pa Fraser Island. En guidad tur ledde oss runt pa on, eller en tredjedel da on var storre an jag trodde. Vi korde bil langs stranden, badade i kristall klara sjoar, promenerade i regnskogen, drack ur rena stommar, sag vilda hastar och kangrur.. och allt detta i sporegn. Det var inte direkt det perfekta vadret men vi hade i alla fall en underbar dag. Men nu ar jag trott! Mycket bilakande och inga riktiga vagar utan allt var pa liknande stigar och eftersom att det regnade sa kraftigt var det stora djupa polar overallt! Men det gjorde faktiskt resan roligare!

Nu ska vi spela sequence.. ett kortspel.. igen och igen och igen. haha, dock ett roligt spel.

Jessica

Biomys i sporegn!

Det blev inget restaurang besok pa surfingcluben.. Regnet gjorde det omojligt att ens ta ett steg utanfor tak sa vi bestamde oss for att se Avatar och mysa i biomorkret! Trodde inte att filmen skulle vara nagot for mig av det lilla jag hade sett pa youtube dagen innan men eftersom att alla, vuxna som barn, skulle se den tillsammans sa foljde vi majoritens forslag. Och vilken tur det! Jag alskade filmen! Hade lite svart i borjan med 3D da glasogonen nastan gjorde mig illamaende men efter nagra minuter var tankarna helt inne i fantasivarlden. Nagra tarar foll ner for kinden vissa stunder och i andra var leendet som fastklistrat. En mycket bra film som maste ses!

Regnet har fortfarande inte slutat. Igar regnade det hela dagen forutom nagra timmar pa eftermiddagen da vi passade pa att ta bussen ner till downtown for lite shopping. Priserna ar dock det dubbla jamfort med staterna sa det blev inte mycket till shopping.. Idag var tanken att vi skulle lara oss att surfa men vi far val se hur det blir. Just nu ser det lite battre ut men regnet vill inte riktigt ge sig.

Jag haller tummarna for er och addox! <3

Jessica


Sunshine baby

Idag var det uppstigning 6.30. Solen gassade pa bra, det var bla himmel sa solskyddfaktor och hatt akte pa. Sedan gick kris, wendy och jag ner mot stranden, kande den underbara kanslan av havsvatten som svalkade fotterna och promenerade pa i bra takt till strandens ande. Vi stannade en stund for att kolla pa Luc, 14 ar, fanga nagra vagor. Grabben kan surfa! Halledasingen vad frant det var! Manniskor i alla aldrar fran troligen 7 till 70 tog fram sina surfingbrador och paddlade ut i det blagrona havet. Det var fullt men manniskor i vattnet och klockan var bara strax efter 7. Men visst gillar vi det. Jag hoppas pa att det blir en tidig laggdags ikvall sa at jag kan stiga upp lika tidigt imorgon och kanske ta en promenad eller joggingtur pa stranden. Helt underbart.

Vadret har varierar dock nagot otroligt. Imorse var det bla himmel. Vid luchtid var det lite molnigt men vi bestamde oss for att promenera ner till stranden. Sjalvklart hinner vi inte vara dar 2 minuter innan regnet stod som spon i backen! Men vi gomde vara handdukar och flip-flops, aven kallade thongs har, under traden och sprang ut i vattnet dar vagorna var storre an oss sjalva! Sedan var det poolen har hemma som gallde igen. Och det sprack upp och solen tittade fram for nagra minuter men nu askar det och ar igenmulet.

Ikvall ska vi besoka en restaurang sa da blir det ytterligare en strandpromenad da restaurangen ligger precis vid surfing cluben pa stranden. Vi far hoppas att vadret klarnar upp.

Igar visade Luc 14 och Reese 11, mig och Joey ett helt underbart stalle. Vi var tvugna att klattra lite pa klipporna vilket i vissa stunder var mycket panikslaget och skrammande da det var hoga hojder och valdigt brant. Men vi lyckades ta oss ner till "grottan" dar det fanns liknade sma pooler dar havets vagor slog in och skapade dessa mysiga badstallen. Vi simmade mellan klipporna i det turkosa vattnet och la oss sedan pa de varma klipporna for att njuta av solen. Visst later det som ett paradis? Det ar det ocksa.

Jessica - too good to be true


RSS 2.0